Wat doet stress met mij?

Ik heb al een paar maanden behoorlijke stress. En dat doet iets met mij. Het vreet aan mij. Het knaagt. Het zit vast. Schouders kraken. Armen gaan niet meer omhoog.
Stress is voor iedereen gezond. Tot een bepaald niveau. Het zorgt voor een bepaald stofje in jouw lichaam welke zorgt dat de stress niet de overhand krijgt. Of zo iets…
Bij mij heeft de stress nog niet de overhand gekregen. Dat sta ik niet toe. Hoeveel stofjes er ook in mijn lichaam komen, no way dat ik stress de overhand laat krijgen.
Maar hoeveel stress kan een persoon aan? Wat is de max? Hoe herken ik mijn max? En ik weet uit ervaring dat er een verschil is tussen stress gerelateerd aan werk en stress welke uit privé sferen komt. Zoals bijvoorbeeld het verkopen van een woning.
Nu je toch mijn verhaal leest, hoe ga jij met stress om? Heb jij überhaupt stress of zorg jij dat de rust en ruimte dusdanig groot is dat er geen ruimte is voor stress? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

About the author

Ik

View all posts

2 Comments

 • stress…. pfff, waardeloos en slopend.

  Ik denk wel dat ik gestressed ben bij vlagen. Gezondheid van mijn ouders (geen ms maar ik hoop dat je het niet erg vind dat ik hier toch reageer), ik enigkind, werk waar t zo druk is dat we al maanden over kunnen werken. Beste vriendin ziek.(wel ms) Tja, het vreet aan me.
  Via huisarts ben ik bij een psychosomatische fysiotherapeut terecht gekomen. Dit heeft mij wel geholpen. Zij liet me inzien dat ik het gaspedaal al een lange tijd te ver intrapte. Samen zijn we gaan lopen/joggen. Nu moet ik even melden dat als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel rennen. Maar goed, al snel bleek dat een half uurtje in de 2 a 3 dagen best prettig te zijn. Even buiten zijn, het hoeft niet lang, hoeft niet steeds sneller of verder te lopen. Nee, bewust zijn van ademhaling, houding en je omgeving zijn de dingen om op dat moment op te focussen, daar gaat het om.
  Toch haal ik niet ‘de’ voldoening uit rennen/joggen.
  Dit vond ik bij dansen.
  Het gaat erom dat ik ontspannen inspanning doe. Dit helpt mij om (soms voor even, soms langere periode) wat druk van de ketel te voelen gaan. En dat voelt goed!

  Ik hoop dat jij een soortgelijke uitlaatklep kan vinden.
  Ik kreeg de vraag: “Wat vond je vroeger leuk om te doen?”
  Misschien was dat voor jou tennisbal tegen muurtje slaan of balletje trappen, springtouwen. Huppelen?(erg leuk om af en toe gewoon even te doen, ja je mag me uit of toelachen maar probeer t eens)
  Toi toi toi met vinden van een soort uitlaatklep. Ik hoop dat je hier iets aan hebt of inspiratie uit kan halen.
  Groetjes Maris

  • Absoluut waardeloos en slopend! Een van de dingen welke bij mij helpt om stress los te laten is door er over te schrijven. Wat houd mij dan zo bezig waardoor ik stress krijg? Daar schrijf ik over.

   Daarnaast vind ik het fijn om te wandelen. Elke avond een half uurtje. Even mijn gedachte laten varen. Heerlijk!

   Bedankt voor je berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.