Vakantie en vroeger

We zijn terug van vakantie. We hebben heerlijk genoten van het warme weer, zwembad, fietsen en lekker eten. En uiteraard van de prachtige omgeving.
Vroeger kon ik van precies dezelfde dingen genieten. Alleen dan in Zwitserland. Lange wandelingen op eenzame hoogtes. Ik moest hier de afgelopen weken regelmatig aan denken. We waren op vakantie in de Eifel, Duitsland en het was een nogal heuvelachtig gebied. Mijn vrouw vond het soms vermoeiend om van het huisje naar het zwembad te gaan en weer terug.
Ik dacht dan aan die hoge bergen in Zwitserland en dat ik dagelijks op en neer liep. En hoe ik dat nu dus niet meer kan. Niet samen met mijn vrouw. En dat voelde soms pijnlijk…

2 Comments

 • Hallo Floris, dit klinkt bekend ik ken mijn vrouw bijna 30 jaar en ze heeft 18 jaar Ms.
  Ik zag haar veranderen van een vrolijke meid naar een moeder die van dag tot dag probeert deze door te komen.
  (al moet ik zeggen dat het na de HSCT behandeling stukken beter gaat.
  We zijn nu net terug van vakantie uit Kroatië met 3 Kids) lopen is alleen mogelijk met ondersteuning. Je leven als man in deze situatie veranderd drastisch van partner naar een partner die probeert, om het haar zo makkelijk mogelijk te maken.

  • Dank je wel voor je reactie, Tjerk. Het klopt inderdaad dat de MS het leven veranderd van zowel mijn vrouw als voor mij als partner.
   Het zorgt voor genoeg uitdagingen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.